Sådan sikrer du tid til skate

 

I takt med at voksenlivet indtræder og man får landet villa, Volvo og vovse, så kan tiden til skate blive reduceret. Skateboard.dk har spurgt en håndfuld fremtrædende oldboys om, hvordan de sikrer sig tid til skateboard i en hverdag med mange andre gøremål.

Vi starter vores runde i hovedstadsområdet, hvor Teit Andersen på spørgsmålet om, hvordan han finder tid til skating, ærligt svarer:

 

Haha. Det gør jeg ikke. I sjældne tilfælde kan jeg snige mig ud en aften, når ungerne er puttet, eller pjække fra arbejde en times tid. Det bliver højest en gang om ugen. Efter barn nummer tre + lokalpolitik (Teit sidder i byrådet i Gentofte Kommune red.) er det meget sværere. Bl.a fordi stort set alle møder ifm. lokalpolitik ligger om aftenen og nogle uger har jeg 2-3 møder. Så der er ikke så meget at give af, hvis jeg også skal se min hustru en gang i mellem… Jeg var dog en time i Parken idag efter møde i Pasteelo (et af Teits iværksætterprojekter red.) og før møde med Nillo om Crack Planet (et andet af Teits iværksætterprojekter red.)

 

Troels Jørgensen, der senest har vist storform ved Streetmasters 2022 er kort og præcis i sin besvarelse:

 

Det er er spørgsmål om planlægning og prioritering.

Delt kalender, planlæg

Prioriter, det her er vigtigt,

 

Men Troels erkender, at der til tider også må smøres:

 

Sørg for at der er styr på hjemmet, inden du tager afsted på skate.

Hvis man lige støvsuger eller sørger for at der er styr på det praktiske med ungerne inden skate, så er chancen for bøvl minimeret.

 

I forlængelse af at smøre på hjemmefronten, så går der rygter om, at Allan Nissen købte en dyr halskæde til konen for derved at købe sig tid på boardet. Om det er sandt eller hvor mange penge han gav per sesh, vides ikke.

 

Thomas Kring lægger sig lidt i samme spor som Troels med prioritering og involvering af familiens reelle beslutningstagere. Han forklarer:

 

Efter jeg er blevet ældre og har en ældre model "bil" (læs: krop), har jeg oplevet, at når jeg passer på den med fysisk træning, så kan den faktisk køre godt. Både fysisk og mentalt. Men du, jeg og man skal ud at skate tit for at dette koncept fungerer. Jeg prioriterer at skate (og træne) på lige fod med andre opgaver, som at gøre rent, hente børn, gå på arbejde eller gå til gymnastik. Familien ved det og synes det er dope, og at det er en del af husholdningen. Så vend den om. Det fungerer ikke for familien eller jeg, hvis jeg ikke skater.

Og hvordan får jeg tid til det? ... Jeg har skåret ALT bullshit ud af mit liv.

 

Hvis vi vender blikket mod den jyske metropol, så har den jyske bronzefugl, Kim Stær en tilgang der minder lidt om de andre, men også med en metode til at holde et højt niveau til trods for at de 50 kan skimtes i horisonten:

 

I forhold til at sikre mig tid, så strukturerer jeg mig ud af det. Nu er mine børn jo blevet store: 21 og 16 år. Så det er jo lidt nemmere nu, end da de var små

Jeg laver en ugeplan for, hvilke dage jeg skater og planlægger ud fra den. ca. 3 - 4 dage ugentligt. Det er min filosofi at røre boardet jævnligt, så nogle gange session af en times varighed.

 

Det er jo nærmest arrogant at beskrive en times sesh som noget, der bare handler om at røre boardet. Vi er flere, der ikke har mere i benene efter en time.

 

Vi sætter derfor kurs mod nord, hvor Jesper Andreasen slutter af på en positiv note:

Da ungerne var små, var minutiøs planlægning en nødvendighed. Nu kører ungerne bil og går på natklub, hvilket gør det noget lettere at finde tid til sessions. Nu er det egentlig mere et spørgsmål om at samle stjerner i bogen hos konen.

Faktisk er det lettere end nogensinde. Masser af lokalt terræn gør det nemt at slippe væk til hurtige sessions når lysten melder sig. Et par håndfulde lokale gamle rotterbetyder, at der altid er legekammerater klar på sjov. I tilfælde af lortevejr skinner solen altid i Roundwall, og der er som oftest også altid medlemmer, som melder klar på session uanset, om det er til aftenkaffen eller morgenkaffen.

Voksenlivet er dope, og min hverdag levner ofte plads til 4-6 ugentlige sessions

Således opmuntret er det tid til en opsummering. Ovenstående board-gentlemens tilgange til at sikre tid på boardet kan opsummeres til:

  • Prioriter – Sesh skal prioriteres på lige fod med andre aktiviteter
  • Struktur – Få skemalagt dine session, så familien er indforstået med det
  • Smørelse – Hvis konen er tilfreds, får du tid til sesh